Οδηγίες για Διαδικτυακές Συναλλαγές

1. Κάνετε τις αγορές σας από διαδικτυακούς εμπόρους με καλή φήμη. Διαβάστε την διαδικασία εμπιστευτικότητας και μάθετε τις δικλίδες ασφαλείας της ιστοσελίδας του εμπόρου.

2. Πριν να εκτελέσετε τη συναλλαγή σας και πριν πληκτρολογήσετε οποιαδήποτε πληροφορία (αριθμό κάρτας, CVV2 , ημερομηνία λήξης), ελέγξετε για το ακρωνύμιο ‘’https’’ στην αριστερή πάνω γωνία της διεύθυνσης της ιστοσελίδας, καθώς επίσης και για το εικονίδιο με τη χρωματιστή κλειδαριά ή το κλειδί δίπλα από την μπάρα διεύθυνσης.

3. Όταν σιγουρευτείτε για την ασφάλεια της ιστοσελίδας, προσχωρήστε στην δημιουργία του λογαριασμού σας με τον εν λόγο έμπορο.

4. Όταν αποφασίσετε για τα προϊόντα που θα αγοράσετε, ελέγξετε πρώτα την πολιτική παράδοσης και επιστροφής των προϊόντων και μετά προχωρήστε με την πληρωμή. Σιγουρευτείτε ότι τυπώσατε ή κρατήσατε ηλεκτρονικό αρχείο των λεπτομερειών της αγοράς σας και ότι σας έχει αποσταλεί από τον έμπορο ηλεκτρονική επιβεβαίωση
(email) αυτής.

5. Όταν σιγουρευτείτε για τα πιο πάνω αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας.


• Χρήσιμες διαδικτυακές συμβουλές :

1. Να είστε προσεκτικοί όταν λαμβάνεται μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστο αποστολέα. Μην ανοίξετε ή αποθηκεύσετε το αρχείο στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, άμεσα διαγράψετε το μήνυμα.

2. Αποθηκεύετε αρχεία ή ηλεκτρονικά προγράμματα μόνο από έμπιστες ιστοσελίδες, όπως τις επίσημες ιστοσελίδες των προϊόντων.

3. Αποφεύγετε τη χρήση κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την δημιουργία λογαριασμών σε ιστοσελίδες που απαιτούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως αριθμούς κάρτας, διευθύνσεις κτλ.